facebook

У МВФ бачать ознаки відновлення економіки України

Фонд прогнозує, що за підсумками року ВВП України впаде на 9%, а інфляція складе 46%.

1662749



МВФ бачить перші ознаки відновлення економіки України. Про це йдеться в доповіді, опублікованій на сайті фонду.

За підсумками перевірки в рамках програми фінансової допомоги Києву МВФ дійшов висновку, що, хоча стан української економіки досі дуже нестійкий, вже помітні обнадійливі перспективи.

У документі наголошується, зокрема, роль заходів уряду і Нацбанку, спрямованих на фінансову стабілізацію та оздоровлення банківської системи, а також зростання аграрного експорту і відновлення виробничих та інвестиційних можливостей України.

Разом з тим експерти МВФ вказують на ризики для економічного зростання, які створює, зокрема, конфлікт на сході країни. Побоювання фонду викликає, зокрема, “невизначеність щодо тривалості та глибини конфлікту”.

Згідно з прогнозами МВФ, за підсумками 2015 року ВВП України впаде на 9%, а інфляція складе 46%. Раніше, в червні, МВФ прогнозував зниження ВВП на 5,5%.

Напередодні МВФ виділив Києву другий транш кредиту на суму 1,7 млрд  доларів. За словами голови Нацбанку Валерії Гонтаревої, отримані кошти будуть спрямовані на поповнення міжнародних резервів.

Читайте також:  Порошенко в США: Формування нового уряду дозволить Україні отримати третій транш кредиту МВФ - 1 млрд доларів

Шукайте деталі в групі Facebook