facebook

NASA показало анімацію пересування орбітальних супутників навколо Землі

У візуалізації представлений новий супутник SMAP.

36344


Співробітники Центру космічних польотів Годдарда створили візуалізацію, на якій зображена робота орбітального угруповання супутників NASA зі спостереження за Землею, пише Daily Mail.

На анімації представлено18 супутників, а також МКС, що обертаються навколо Землі 16 лютого 2015 року за час з 00:00 по 12:00 (за Гринвічем). Найстаріша система супутників, яка зараз включає в себе модулі LandSat-7 і LandSat-8, була запущена в космос ще в 1972 році. Групування дозволяє вимірювати рівень опадів, сонячну радіацію, висоту рівня моря та інші природно-кліматичні показники. Також в анімації представлені CloudSat і Calipso, які літають на відстані приблизно 93 км один від одного. Спільно з супутниками Aqua і Aura вони створюють систему з 15 датчиків, яка функціонує як узгоджений прилад. Також у візуалізації є SMAP (Soil Moisture Active-Passive), який був виведений на орбіту 31 січня 2015 року. Він був створений для вимірювання вологості ґрунтів з високою точністю.

Не зважаючи на візуальну близькість розташування супутників, вони знаходяться на значній відстані один від одного, що було зроблено з метою уникнути взаємного зіткнення апаратів.

Читайте також:  У 2017 році Apple випустить скляний iPhone

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: ,