facebook

“Чим би дитя не бавилось…”, – що придумали російські військові для “Навароссії” (ФОТО)

Як повідомляє “Новая газета”, “наґради” для вожаків “ДНР” розроблялися російськими військовими фахівцями в рамках уже закритого проекту “Навароссія”.


На “ґлаву” воєнізованого бандформування (мінабарони) “ДНР” Володимира Кононова (див. нижче) почепили три бляшанки (відзнаки). А саме: “звєзду хероя «ДНР»”, “ґєоргієвскій хрест” (тепер вільно продаються у “ваєнторґє” зі знижкоювсього 629 руб.) і “орден-хрест”. У самопроголошеній республіці ці три знаки є вищими «державними нагородами», за значимістю – від вищої до нижчої.

Далі за спаданням значущості нагород на грудях йде польовий камандір “Моторола” (ґеоргіївський хрест і орден «За військову доблесть»). І, нарешті, чинний глава «ДНР» Олександр Захарченко, а також відправлений на пенсію в Крим лідер «Горлівсько-Єнакіївської народної республіки» Ігор Безлер, що мають поки тільки “ґеоргіївський хрест”.

Частіше за всіх нагороди надягає “гаспадін” Кононов – главу «Міноборони» в орденах можна зустріти перед телекамерами, що виступає перед підлеглими і на зустрічах з важливими персонами з Росії. Та що говорити, «міністра» Кононова без орденів взагалі майже не бачили.

Ґрудь в “ардєнах” і “мєдалях” – тепер відмінна риса нинішніх представників донецької “еліти”. У найдрібніших деталях медалі та хрести «ДНР» копіюють аналогічні російські зразки.

Утім, нагородна атрибутика, схожа на російську – не єдине, що з трепетом клонують лідери «ДНР».

У моді звички і манери російської провінційної буржуазіїзакриті вечірки в ресторанах «для своїх», красиві автомобільні номери («ДНР 001», «ДНР 007» тощо), масивні автомобілі. «Русскіє понти» приживаються в нинішньому Донецьку швидко – місто мало славу «прікінутого» ще за часів української влади.

Наприклад, Олександр Захарченко переміщається по Донецьку на преміум-позашляховику останнього покоління Lexus GX з московськими номерами В222ХА 97. Те, що в Москві не більше ніж табличка з гарним поєднанням цифр (продана, до речі, колишнім власником за 100 тисяч рублів і придбана для Lexus глави «ДНР») – у Донецьку знак приналежності до «вищої касти».

Читайте також:  Путін заявив, що підпише указ про визнання ДНР/ЛНР

У кортежі супроводу лідера «ДНР» ще три нових масивних Mercedes GL і люксовий Toyota Land Cruiser 200. Вартість Toyota Land Cruiser 200 – самого недорогого з наявних у розпорядженні Захарченко автомобілів – починається від трьох мільйонів рублів (для базової комплектації). Ціни Mercedes GL і Lexus GX – від чотирьох мільйонів. Базова пенсія в «ДНР», виплачена за рік поки тільки тричі, становить в перерахунку 3600 рублів.

Як з’явилися в гаражі уряду невизнаної республіки такі автомобілі, в місцевому «Мінтрансі» не коментують. “Звідки я знаю? Подарували, може”, – відповів у «міністерстві» жіночий голос. І слухавку кинули.

Джерела:

– http://voenpro.ru/voentorg/georgievskij-krest-dnr

– http://novayagazeta.livejournal.com/3453514.html

Шукайте деталі в групі Facebook