facebook

В Україні з’явилися блокпости за стандартами НАТО

Встановити такий блокпост зможуть чотири людини протягом 3-4 годин.

1663261



На двох блокпостах Дніпропетровщини вперше в Україні встановлено оборонний комплекс, що відповідає стандартам НАТО і американської армії. Про це повідомляє прес-служба Головного управління МВС у Дніпропетровській області.

“Встановлений оборонний комплекс дає можливість тримати кругову оборону під час зіткнення з противником. На сьогоднішній день така технологія є однією з найбільш прогресивних – вона дозволяє за лічені години розгорнути комплекс оборонних споруд, не привертаючи будівельну техніку”, – йдеться в повідомленні.

Як стверджується, встановити такий блокпост зможуть чотири людини протягом 3-4 годин. “Комплекс складається з металевої конструкції і кошиків, які заповнюються будь-яким будівельним матеріалом – землею, піском, щебенем, глиною, камінням та інше. Завдяки цьому особовий склад захищений від осколків великокаліберних кулеметів, гранатометів та інших видів артилерійського озброєння”, – інформує прес-служба.

Надалі планується модернізувати і інші блокпости – всього у Дніпропетровській області їх 18.

Як раніше повідомлялося, блокпости в селі Климентове, розташованому на трасі Суми-Харків, стали першими в Сумській області, що обладнані камерами відеоспостереження.

Читайте також:  Якби Зеленський хотів змінити країну на краще — прийшов би до націоналістів, а не олігархів, — Кривецький

Шукайте деталі в групі Facebook