facebook

Доба в АТО: обстріли Донецька, Пісків і бої в Красногорівці

Обстановка поблизу Донецька в ніч на 7 серпня загострилася.

1663778



За минулу добу позиції українських військових обстріляли 106 разів, передають у прес-центрі АТО.

“Російсько-терористичні війська з 18:00 до 00:00 практично без перерви обстрілювали українські позиції в населених пунктах поблизу Донецька. А з 22:00 ворог чотири рази бив з танків по позиціях в Опитному і тричі в Авдіївці. З 18:00 і до 00:00 противник 7 разів обстріляв наші опорні пункти в селищі Піски…”, – сказано в повідомленні.
Також силовики повідомляють, що в районі селища Красногорівка відбулося бойове зіткнення українських військових з противником.

Наголошується, що на Артемівському напрямку вночі під вогонь 120-мм мінометів потрапили позиції сил АТО в Санжарівці і Золотому. Відносне затишшя було поблизу Маріуполя.

У свою чергу, видання ДАН, посилаючись на міськадміністрацію, повідомляє, що силовики відкрили вогонь по Куйбишевському і Ворошиловському районах Донецька.

“У ніч з 6 на 7 серпня обстрілу ЗСУ зазнали Куйбишевський і Ворошиловський райони, – йдеться в повідомленні. – У Куйбишевському внаслідок прямого влучення зафіксовані руйнування – по проспекту Степаненка, вулицях П’ятницького і Лузіна. Внаслідок розривів зафіксовані пошкодження на вулицях Сигнальна і Заварзіна. У Ворошиловському в результаті влучання підкаліберного танкового снаряда завдані руйнування на вулицях Челюскінців і Артема”.

На інформресурсах сепаратистів повідомляється, що Донецьк-Спартак-Путилівка залишається під обстрілом з важкої артилерії з північного напрямку. “Аеропорт і Піски – артдуелі в бік Опитного. Під Станицею Луганською в ЛНР йде обмін мінами 120-мм”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в останні тижні намітилися позитивні зрушення в переговорах щодо ситуації на Донбасі. В ході останніх переговорів сторони домовилися про відвід озброєнь калібру до 100 мм, а президент Петро Порошенко заявив про швидке підписання угоди про створення 30-кілометрової буферної зони на Донбасі.

Читайте також:  Бойовики обстріляли Піски, Опитне та Гранітне

Однак, незважаючи на це, обстріли на Донбасі не припиняються, сторони продовжують звинувачувати одне одного в порушенні перемир’я.

За матеріалами: Корреспондент.net

Шукайте деталі в групі Facebook