facebook

У Росії за добу знищили майже 320 тонн санкційних продуктів

У п’ятницю знищення санкційних продуктів триватиме.

1663745



У Росії в четвер, 6 серпня, було знищено 290 тонн санкційної рослинної і 29,3 тонни продукції тваринного походження, повідомив Россільгоспнагляд.

Першою була знищена партія сиру, яку ввезли в Білгородську область РФ без належних документів. Водії вантажівок не змогли пояснити походження продукції.

У п’ятницю, 7 серпня, знищення продовжиться, оскільки всього було виявлено 407 тонн незаконно ввезеної продукції рослинництва.

Зокрема, серед останніх затримань – автомобілі з фруктами, перевірені в Брянській області РФ. Нектарини, персики, вишня супроводжувалися фітосанітарними сертифікатами, виданими в Білорусі на підставі реекспортних сертифікатів Молдови та Греції, а також сертифікатами країни походження вантажу – Туреччини.

Однак, як повідомляє служба, влада Туреччини не підтвердила автентичність цих сертифікатів.

Загальна вага перевіреного вантажу становить 270 тонн.

29 липня президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким сільськогосподарська продукція, заборонена до ввезення в Росію, підлягає знищенню з 6 серпня поточного року.

Перша партія потрапили під російське ембарго продуктів харчування була знищена в Самарі.

У Росії загрожують штрафами за поїдання санкцій продуктів – ЗМІ

Глава міністерства сільського господарства РФ Олександр Ткачов заявив, що санкційні продукти можуть становити загрозу для здоров’я росіян, тому їх необхідно знищувати.

Більше 250 тисяч росіян вже висловили протест у зв’язку зі знищенням свіжих продуктів і виступили за передачу їх нужденним громадянам, підписавши петицію.
За матеріалами: Интерфакс

Читайте також:  Фірма прикарпатського «свободівця» підозріло виграє усі «жирні» тендери у Івано-Франківську

Шукайте деталі в групі Facebook