facebook

Ющенко: Україна рухається до найглибшої економічної кризи

За словами екс-президента, війна не має відношення до падіння економіки.

1664151


Україна рухається до найглибшої економічної кризи за 24 роки. Про це в ефірі “112 Україна” заявив третій президент України Віктор Ющенко. Він зазначив, що війна не має відношення до падіння економіки.

“Якщо ви не вирішили питання стабільності грошей і цін, допустили фінансову дестабілізацію, якщо ви втратили контроль над цінами і над курсом, то … ми ведемо українську економіку до найглибшої економічної кризи за 24 роки”, – заявив третій президент України.

Також Ющенко розповів, що треба робити уряду в умовах війни.

За словами Ющенка, перше завдання для влади – це фінансова стабілізація, а потім створення бізнес-плану: “Фінансова стабілізація – це завдання уряду номер один. Завдання номер два, в умовах війни, на стіл повинен бути покладений план нової економічної політики для України” .

Зокрема, Ющенко розповів, що треба зробити, щоб підняти українську економіку: “Бізнес-план, який має великий міжнародний компонент, тому що підняти сьогодні економіку України можна одним способом – якщо ми за рік введемо в економіку України приблизно 20-25 млрд інвестицій. До Києва, приблизно, 5 млрд інвестицій, тоді ми можемо вирішити і проблему метро, ​​і чистої води, звалищ, навіть доріжок велосипедних”.

 

Читайте також:  Кабмін пропонує змінити правила прийому на роботу в Україні: для кого і як

Шукайте деталі в групі Facebook