facebook

Україна відновила імпорт електроенергії з Росії

У прес-службі Міненерговугілля наголосили, що імпорт є вимушеним.

1664122



Україна в четвер відновила імпорт електроенергії з РФ за контрактом між “Укрінтеренерго” і “Інтер РАО”. Про це повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України.

“В умовах дефіциту виробництва електроенергії, щоб не відключати наших споживачів і не нести штрафні санкції, ми змушені оформляти перетоки як імпорт електроенергії”, – зазначили в прес-службі.

У Міненерговугілля уточнили, що у зв’язку з невиконанням тепловою енергетикою плану з виробництва електроенергії відбувається перетікання електроенергії з енергосистеми РФ, яка працює синхронно з українською.

“Оформлення імпорту електроенергії здійснюється в рамках попередньої угоди, яку утримували як нульову протягом тривалого часу”, – зазначили у відомстві.

У прес-службі Міненерговугілля наголосили, що імпорт є вимушеним і буде припинений, як тільки виробництво електроенергії в країні вийде на необхідний рівень.

Раніше, Міненерго розробило графік погодинного відключення електроенергії на зиму. Про це під час круглого столу сказав заступник міністра Олександр Светелик.

Читайте також:  Чи погодиться Путін вивести війська з України: експерт відповів

Шукайте деталі в групі Facebook