facebook

Демчишин розповів, наскільки збиткові українські шахти

На місяць шахти приносять 250 000 000 гривень збитку, розповів міністр.

1664233



Робота вугільних підприємств України на сьогоднішній день є збитковою, і обсяг фінансових втрат щомісяця становить близько 250 мільйонів гривень. Про це міністр енергетики Володимир Демчишин заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

“Нині збитки всіх 35 шахт становлять приблизно не менше 250 000 000 гривень щомісяця. Тому очікувати, що ми зможемо зробити диво і розвивати шахти без коштів – неможливо”, – сказав Демчишин.

За його словами, щоб збільшити самоокупність шахт, необхідно збільшити видобуток, що в свою чергу потребує капіталовкладень приблизно мільярд гривень.

“Протягом дуже короткого періоду – трьох-шести місяців – ми могли б вивести більшість цих перспективних шахт у беззбитковий стан”, – сказав міністр, додавши, що тепер такої суми у Міненерго немає.

“У країні йде війна, більшість шахт розташовані в зоні проведення антитерористичної операції. Насправді тільки десять шахт розташовані далеко від зони АТО. Більше того, є шахти, які постійно обстрілюють, в яких вимикається світло. Обстріляли Луганську ТЕС. Відповідно, відключилася подача електроенергії, 8 шахт було закрито”, – зазначив Демчишин.

Крім того, міністр зазначив, що транспортуванню вугілля зі східних регіонів України перешкоджає фактично зруйноване залізничне полотно і неможливість відновлення інфраструктури в умовах постійних обстрілів.

У Кабміні порахували, що до зими треба накопичити 2,5 мільйона тонн вугілля на складах ТЕС, а на сьогоднішній день є трохи більше половини. Як повідомлялося, найбільше вугілля імпортується з Росії – за півроку було куплено приблизно на 470 000 000 доларів.

Читайте також:  Україна контролює лише 35 шахт з 95 - Демчишин

Шукайте деталі в групі Facebook