facebook

У Калуші водій намагався “відкупитися” від інспекторів ДАІ фальшивим посвідченням працівника СБУ

У Калуші винесли вирок водієві, який, намагаючись уникнути відповідальності за порушення правил дорожнього руху, розмахував перед інспекторами ДАІ посвідченням працівника СБУ. Щоправда, фальшивим.

posvidchennia_lupove


Інцидент трапився 17 листопада минулого року на вулиці Львівській у Калуші. Поблизу автозаправки водій, який їхав у напрямку Івано-Франківська з Рожнятова на автомобілі “Хюндай Акцент”, порушив правила дорожнього руху. Відтак, його зупинили інспектори ДАІ.

Працівників взводу роти ДПС ДАІ при УДАІ УМВС в Івано-Франківській області насторожило, зокрема те, що номерний знак на автомобілі не відповідав вимогам відповідних стандартів. Адже на ньому була нанесена плівка для тонування.

Згідно з матеріалами справи, під час перевірки документів чоловік, намагаючись уникнути відповідальності за порушення, пред’явив працівникам міліції завідомо підроблене посвідчення співробітника Служби безпеки України.

Як згодом з’ясували експерти, посвідчення було виготовлене банальним копіювання бланку, підпису, відтиску гербової печатки з посвідчення співробітника УСБУ в Івано-Франківській області з подальшою зміною остатньої цифри номера посвідчення на цифру та особистих даних чоловіка. Далі посвідчення просто роздрукували на принтері.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину у вчиненні злочинів визнав повністю та пояснив суду, що злочини вчинено саме при викладених вище обставинах. У вчиненому він дуже каявся, просив суворо не карати.

Дії водія суд кваліфікував за ч.4 ст.358 КК України, оскільки він використав завідомо підроблений документ.

Призначаючи покарання, суд врахував характер та ступінь суспільної небезпеки скоєного, те що обвинувачений раніше не притягався до кримінальної відповідальності і повне визнання ним своєї вини й активно сприяв розкриттю злочину.

Обираючи покарання обвинуваченому, суд вирішив, що його виправлення й перевиховання можливе без ізоляції від суспільства. Відтак, визнавши його винним, суд призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Читайте також:  На Франківщині під час сварки син до смерті побив матір

Фальшиве посвідчення вирішили знищити. А з винуватця стягнути на користь держави 1074,22 гривні за проведення експертизи.

Шукайте деталі в групі Facebook