facebook

За добу в АТО загинув 1 військовий, поранено 16 бійців, – Турчинов

Унаслідок обстрілів з боку терористів минулої доби один український військовий загинув, 16 отримали поранення



im578x383-ato_bigmir.net

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО.

“Протягом останньої доби противник здійснив найбільшу з початку року кількість обстрілів сил АТО, застосувавши артилерію великого калібру та реактивні системи залпового вогню”, – заявив він.

Турчинов також наголосив, що провокація проти спостерігачів ОБСЄ була складовою підготовки наступу на позиції українських військ.

Він зазначив, що, спаливши машини постійних представників місії ОБСЄ та створивши перепони для їх пересування, ворог після потужної артилерійської підготовки атакував силами батальйонно-тактичної групи, посиленої бронетехнікою, ротний опорний пункт 72-ї бригади в напрямку Новоласпа – Старогнатівка.

“Наступ та спроби ворога прорвати нашу оборону були зупинені, після чого були контратаковані силами АТО”, – сказав Турчинов, додавши, що російсько-терористичні угруповання відступили, зазнавши значних втрат, а українські військові просунулись вперед до 3 кілометрів, закріпившись на домінуючих висотах.

За словами секретаря Радбезу, ситуація в зоні АТО залишається напруженою, противник веде артилерійський вогонь та концентрує сили для прориву оборони українських військ в окремих напрямах.

“Враховуючи ситуацію, президент України провів оперативну нараду за участю начальника Генштабу, міністра оборони та секретаря РНБО. Відпрацьовано план реагування на провокаційні дії та спроби прориву оборони російсько-терористичними угрупованнями”, – підкреслив секретар РНБО, підсумувавши, що міжнародні спостерігачі вже поінформовані щодо активізації військових злочинів з боку російсько-терористичних військ.

Читайте також:  Бойовики здійснили масований обстріл позицій ЗСУ під Маріуполем: госпіталь заповнений пораненими - ЗМІ

Шукайте деталі в групі Facebook