facebook

Опубліковано список книг, заборонених до ввезення в Україну

До списку увійшли 38 книг, які визнані небезпечними для українців.

1665259



Держкомтелерадіо опублікувало список з 38 книг, щодо яких прийнято рішення про заборону їх до ввезення на територію України, повідомляє прес-служба відомства.

Як раніше заявляв перший заступник глави відомства Богдан Червак, ці заходи “продиктовані необхідністю запобігти застосуванню Російською Федерацією проти громадян України методів інформаційної війни і дезінформації, поширенню ідеології людиноненависництва, фашизму, ксенофобії і сепаратизму”.

У список, зокрема, потрапили книги донецького письменника-фантаста Федора Березіна, котрий займає керівні посади в самопроголошеній ДНР – “Війна 2010. Український фронт” (2009 рік) і “Український фронт. Червоні зірки над Майданом” (2014).

Потім у списку йде книга Георгія Савицького “Поле бою – Україна. Зламаний тризуб” і твір Гліба Боброва “Україна в огні”.

У списку також книги філософа, політолога і соціолога Олександра Дугіна “Україна. Моя війна. Геополітичний щоденник” і “Євразійський реванш Росії”.

Також в список потрапили такі книги, як: “Київ капут” Едуарда Лимонова, “Українська катастрофа. Від американської агресії до світової війни?” – радника президента Росії Сергія Глазьєва і багато інших.

Як повідомлялося, раніше в Україні заборонили показ майже 400 російських фільмів і серіалів.

Крім того, оприлюднений “чорний список” російських артистів, які визнані загрозою для безпеки країни.

Читайте також:  Порошенко підписав закон про заборону російських фільмів та серіалів

Шукайте деталі в групі Facebook