facebook

Війська Південної Кореї на кордоні з КНДР приведені у бойову готовність

Напередодні КНДР порушила чинну угоду між Пхеньяном і Сеулом про перемир’я.

1665283



Підрозділи збройних сил Республіки Корея, дислоковані в районі кордону з КНДР, приведені в стан повної бойової готовності. Про це повідомив агентству Ренхап представник міністерства національної оборони країни.

“Відповідний наказ отриманий після того, як у понеділок ввечері було прийнято рішення відновити пропагандистське мовлення на територію Північної Кореї”, – наголосило джерело.

За його словами, в район військово-демаркаційної лінії направлені додаткові підрозділи артилерії, готові в будь-який момент завдати удару по джерелах провокацій, а південнокорейська розвідка пильно стежить за будь-якими пересуваннями військ КНДР.

Представник міноборони наголосив, що у південнокорейських військових є наказ відкривати вогонь у відповідь, якщо противник буде обстрілювати розташовані на кордоні гучномовці. Він також звернувся до жителів прикордонних районів з проханням дотримуватися максимальної обережності.

Напередодні Південна Корея звинуватила КНДР у встановленні мін, вибух яких поранив двох солдатів Сеула. Південна Корея пригрозила північному сусідові, що Пхеньян заплатить “сувору ціну” за свої дії. Командування ООН в Південній Кореї заявило, що КНДР порушила чинну угоду між Пхеньяном і Сеулом про перемир’я. Наголошується, що три міни виробництва КНДР, на яких підірвалися двоє військовослужбовців південнокорейської армії, “були встановлені недавно”.

Читайте також:  Кадиров після провалу військ РФ на Харківщині заявив про перекидання в Україну своїх "елітних підрозділів"

Шукайте деталі в групі Facebook