facebook

Україна планує імпортувати близько 1 млн. тонн вугілля

Щомісяця в країну буде завозитися по 200 тисяч тонн вугілля із зарубіжжя.

1665745



За попередніми підрахунками, Україна планує імпортувати близько 1 млн тонн вугілля: ПАТ “Центренерго” щомісяця буде завозити по 200 тисяч тонн імпортного вугілля, сказав віце-прем’єр-міністр України Валерій Вощевський на першому засіданні Міжвідомчої робочої групи з підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду, передає Урядовий портал.

До складу групи увійшли керівники Міненерго, Мінфіну, Мінекономрозвитку, Мінінфраструктури, Міноборони, МВС, Мінрегіону, СБУ, податкової та рятувальної служб, Держенергоефективності, НАК “Нафтогаз України” та інших інститутів.

“Забезпечити роботу енергетики в осінньо-зимовий період – це ключове завдання, і в цьому контексті питання першочергового значення: доставити необхідний обсяг вугілля на склади українських ТЕС”, – наголосивВощевський, звертаючись до учасників групи.

Він зауважив, що надзвичайно важливо максимально швидко обробити всі можливості для вивезення вугілля з Донбасу, адже існуючий механізм не працює належним чином.

Як зазначив Вощевський, на сьогодні практично завершено ремонтні роботи на залізничному напрямку “Майорське-Микитівка”.

“Єдиний можливий спосіб вирішення задачі з вивезення вугілля з Донбасу – забезпечити рух на цій ділянці. Ми виконали там колосальний обсяг робіт, задіяли десятки людей, які працювали під обстрілом. Ми відремонтували досить серйознуділянку, тепер треба, щоб це працювало. Для цього потрібно, щоб там не стріляли. Також необхідно організувати пропускний пункт”, – зазначив він, подякувавши людям, які були залучені до ремонтних робіт.

Віце-прем’єр також звернувся до Міноборони з проханням надавати залізничникам всю необхідну допомогу.

Під час засідання учасники робочої групи обговорили можливі обсяги та умови ввезення імпортного вугілля залізницею і через морські порти України.

За попередніми підрахунками, Україна планує імпортувати близько 1 млн. тонн вугілля. Зокрема, ПАТ “Центренерго” щомісяця буде завозити по 200 тисяч тонн імпортного вугілля.

Читайте також:  Тарифи на газ нараховуватимуть по-новому: комусь – дешевше, хтось – платитиме більше

Вощевський звернув увагу на необхідність відновлення Луганської ТЕС, у складі якої єблизько 500 тисяч тонн вугілля.

Віце-прем’єр-міністр доручив Міністру енергетики та вугільної промисловості Володимиру Демчишинуразом з Нацкомісією з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг до кінця тижня доопрацювати прогнозний баланс електроенергії та палива генеруючих компаній ТЕС, адже “варіант від 22 травня на сьогоднішній день не дає відповіді на питання, які виникають”.

Раніше повідомлялося, що запасів вугілля на Слов’янській ТЕС вистачить тільки до кінця поточної доби.

Шукайте деталі в групі Facebook