facebook

Феллон: Конфлікт на Донбасі не має стати замороженим

Велика Британія вдвічі збільшить програму підготовки українських військових, наголосив британський міністр оборони Майкл Феллон.

1665787



“Ситуація на сході України сьогодні вкрай непроста, багато людей загинули, багато біженців. Я тут, щоб засвідчити підтримку Україні, нашу повагу до її територіальної цілісності і державних кордонів. А крім того, я радий оголосити, що ми вдвічі збільшуємо програму тренінгів для українських військових”, – заявив пан Феллон під час зустрічі із українським прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Це не означає, що збільшиться кількість британських військових в країні, які проводитимуть ці тренінги. Їх загальна кількість не перевищуватиме 75 людей, хоча наразі ця цифра є дещо меншою.

Феллон, який також зустрівся з міністром оборони України Степаном Полтораком, додав, що Британія залишиться другом і партнером України.

“Конфлікт не має стати замороженим. Він доволі “гарячий”. Багато ваших військових загинули після підписання мирних домовленостей, багато поранених”, – наголосив пан Феллон, якого цитує прес-служба українського прем’єра.

“Маємо діяти спільно, щоб зупинити російську агресію проти України. На це мають бути спрямовані наші зусилля і це має бути нашою спільною метою”, – наголосив пан Яценюк.

Росія відкидає свою причетність до конфлікту на сході України.

Яценюк додав, що в останні дні збільшилась кількість обстрілів в зоні АТО.

Британська делегація також відвідає навчальний центр, де українські військовослужбовці проходять підготовку під керівництвом британських інструкторів.

У червні Британія оголосила, що активізує навчальну програму для Збройних сил України.

Джерело: ВВС Україна

Читайте також:  До Білорусі прилетіли російські бомбардувальники Су-34: яка небезпека існує для українців (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook