facebook

Грецький парламент отримав текст угоди з кредиторами

Після голосування парламенту Греції визначиться подальша доля угоди.

1665793



Текст угоди про погашення боргів між Грецією та її кредиторами представлений парламенту для ратифікації, йдеться в офіційній заяві парламенту країни.

Прем’єр-міністр Алексіс Ципрас звернувся до голови парламенту з проханням провести голосування в майбутній четвер, 13 серпня.

Напередодні після 22 годин переговорів міністрів фінансів і економіки Греції з главами місій кредиторів було оголошено про досягнення угоди щодо третьої програми допомоги Греції. Уряд Греції заявляє, що не буде потрібно нових заходів економії, а угода дає можливості розвитку економіки, проте попередні проекти угоди, які потрапили в розпорядження журналістів, показують, що парламенту запропонують проголосувати за продовження колишньої політики.

Раніше повідомлялося, що Греція і міжнародні кредитори досягли угоди щодо проектів базових сценаріїв про первинний профіцит бюджету країни на 2016 і 2017 роки в рамках програми з надання допомоги, а також про первинні показники бюджету на чотири роки – з 2015 по 2018.

Як повідомляв Кореспондент.net, у другій половині липня Греція змогла погасити 2-мільярдну заборгованість перед МВФ тільки за допомогою бридж-кредиту ЄС.

Читайте також:  Кредитори погодилися списати Україні 20% боргу

Шукайте деталі в групі Facebook