facebook

У Вашингтоні занепокоєні девальвацією юаня

У міністерстві фінансів США вбачають у девальвації юаня сигнал відмови Пекіна від орієнтованого на ринок обмінного курсу національної валюти.

1665805



Різке зниження курсу юаня в вівторок, 11 серпня, викликало занепокоєння у Сполучених Штатах. США застерегли Китай від повернення до старої валютної політики. Відмова від більш орієнтованого на ринок обмінного курсу юаня стала тривожним сигналом, заявили у вівторок у міністерстві фінансів у Вашингтоні, передає інформагенція Reuters. Щоправда, нині наслідки девальвації юаня ще не можна оцінити повною мірою.

Напередодні китайський центробанк знизив курс національної валюти на рекордні 1,9 відсотка. Це найбільш різке падіння китайської валюти за один день, починаючи з січня 1994 року. Курс юаня щодо долара США сягнув найнижчої позначки за останні три роки – 6,3276 юаня за один долар, зауважує інформагенція dpa.

У Пекіні сподіваються, що це підвищить конкурентоспроможність китайських товарів на глобальному ринку та пожвавить економіку країни. Китайський центробанк назвав девальвацію юаня одноразовим заходом.

США уже давно закликають Китай більше зважати на ринкові фактори під час формування обмінного курсу національної валюти. Чимало членів Конгресу закидають китайському уряду штучне здешевлення національної валюти з метою стимулювання експорту, адже девальвація юаня призводить до зниження цін на китайські товари на глобальному ринку.

Джерело: Українська служба DW

Читайте також:  "ВОЛЯ" приєдналась до Антикорупційної декларації, яку підписали політики, активісти та бізнесмени

Шукайте деталі в групі Facebook