facebook

“Ідея божевільна, дурна і підла” – незгідних з політикою Крємля вже понад 356 тисяч!

На порталі Change.org



. продовжується збір підписів з вимогою до кремлівських вождів: “Скасувати Указ про знищення їжі, прийняти закон про безоплатну передачу продуктів і товарів народного споживання нужденним категоріям громадян Росії”.

Організатори стверджують: “Cанкції призвели до значного подорожчання сільгосппродукції на російських прилавках. Російські пенсіонери, ветерани, багатодітні сім’ї, інваліди та інші нужденні громадяни в результаті цих санкцій постраждали в першу чергу і змушені сильно обмежувати себе в їжі, аж до голодування”.

«Ідея божевільна, дурна і підла. Ці продукти можна розподіляти через благодійні організації, які допомагають бідним, бездомним, біженцям, людям похилого віку», засуджує нову практику продуктового вандалізму протоієрей Олексій Уминський з Російської православної церкви.

Народжений у повоєнному блокадному Ленінграді путін робить блокадною всю Росію. Але іншого виходу, ніж піти проти здорового глузду, у нього немає. Потрібно рятувати підводний човен, що тоне. Закуповувати продукти нема за що, навіть маленьке «протікання» може виявитися згубним. Роздавати санкційні продукти бідним – значить морально виправдовувати порушників заборони, показувати державну слабкість, а тут потрібно рішуче, «з усією строгістю соціалістичної законності», як у сталінські часи. Ми сильні як ніколи! Шлунковий сік, який виділяється від згадки про пармезан, гасять із пропагандистського вогнегасника: це Захід повів торгову війну, Росія чесно обороняється, громадяни повинні згуртуватися на захист своєї Батьківщини. Поки що патріотизм перемагає.

Рішення про знищення західних продуктів, може, сьогодні і єдине для путінської економіки, але не обов’язково рятівне рішення. Хто старший, той пам’ятає, що урядовий стілець під лідером Радянського Союзу Михайлом Горбачовим захитався після боротьби з пияцтвом. Горбачов не тільки зменшив надходження до скарбниці, він підняв першу хвилю прихованого невдоволення.

Читайте також:  Ми досі “на колінах стоїмо”: Кравчук зробив різку заяву

Сьогодні Росією прокотився легкий гомін обурення. Раніше завбачливо путін знизив ціни на горілку. Можливо, для багатьох росіян горілка головніша за м’ясо. Але довго жити, не закушуючи, теж не можна. Голодне похмілля буває не тільки важким, але й страшно голодним

Джерела:

Change.org.

– http://www.radiosvoboda.org/content/article/27184843.html

Шукайте деталі в групі Facebook