facebook

Нідерланди відмовилися розсекречувати документи щодо аварії Боїнга

Уряд країни вважає “більш важливим зберегти таємність”.

1666388



Нідерланди відмовили журналістам у наданні документів з розслідування збитого над територією України малайзійського Боїнга, повідомив телеканал RTL Nieuws.

ЗМІ, посилаючись на Закон про відкритий уряд, скерували запит до міністерства безпеки та юстиції з проханням надати наявну у справі інформацію. Проте міністр Ард ван дер Стер повідомив, що незважаючи на значущість інформації для суспільства, уряд на чолі з прем’єром Марком Рютте вважає “більш важливим зберегти таємність”.

Раніше Нідерланди надали низку документів з розслідування, проте більша частина інформації на папері залишилася секретною і була заляпана чорним чорнилом. Ван дер Стер заявив, що ці документи призначені для внутрішнього користування і можуть завдати шкоди відносинам Нідерландів з іншими країнами.

Росія раніше закликала всі країни, що беруть участь у розслідуванні, оприлюднити дані про катастрофу Боїнга в Україні.

17 липня в Донецькій області зазнав аварії літак Боїнг-777 Малазійських авіаліній, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур. На борту лайнера перебували 298 осіб, зокрема 15 членів екіпажу. Всі вони загинули. До розслідування причин трагедії підключилися міжнародні фахівці.

Згідно з текстом попередньої доповіді з розслідування катастрофи Ради безпеки Нідерландів, літак був технічно справний і розпався у повітрі в результаті попадання в його корпус ззовні великої кількості об’єктів.

МВС заявило, що лайнер був збитий з ЗРК “Бук”. Сепаратисти заперечують причетністьдо падіння малайзійського Боїнга, хоча до появи інформації про катастрофу пасажирського авіалайнера російські ЗМІ з посиланням на прихильників самопроголошеної Донецької народної республіки повідомляли, що “сепаратисти” збили український транспортний літак. Про це ж говорили і самі ополченці в соцмережах, але пізніше, коли з’ясувалося, що збитий Боїнг-777, стали видаляти свої повідомлення.

Читайте також:  У Польщі трьох українців затримали за підробку документів

У свою чергу в Держдепі США поклали на Росію і її президента Володимира Путіна відповідальність за збитий в Донецькій області пасажирський авіалайнер Боїнг-777. У США переконані, що саме сепаратисти збили пасажирський літак.

У Нідерландах впевнені, що знайдуть винних у катастрофі Боїнга під Донецьком
За матеріалами: РИА Новости

Шукайте деталі в групі Facebook