facebook

У Генштабі запідозрили сепаратистів у підготовці до наступу

ЗСУ готові повернути будь-коли на позиції відведену згідно з Мінськими угодами техніку.

1666383



Сепаратисти концентрують сили на передових позиціях лінії розмежування з метою наступу на сили АТО. Про це заявив інтернет-виданню Українська правда керівник прес-служби Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

“Наша агентура повідомляє про те, що відбувається пересування бронетехніки та особового складу бойовиків, і ті приготування, які вони здійснюють, свідчать про те, що вони готуються не до оборони, а до наступальних дій. Ми цю ситуацію моніторимо і спокійно ставимося до неї в тому плані, що ми готові до будь-якого варіанту розвитку подій”, – сказав Селезньов.

За його словами, Збройні сили України готові повернути в будь-який момент на позиції відведену згідно з Мінськими угодами техніку, як це було зроблено під час останньої атаки на Старогнатівку, де після попередження міжнародних партнерів почала працювати українська артилерія.

Станом на 17:00 12 серпня, за словами Селезньова, було зафіксовано 63 обстріли.

“Динаміка дуже висока, причому основна кількість обстрілів відбувається в нічний час. Вдень застосовується тільки стрілецька зброя, гранатомети, а в нічний час активно застосовуються 122-мм і 152-мм калібру і “Гради”, – зазначив керівник прес-служби Генштабу ЗСУ.

Нагадаємо, в понеділок, 10 серпня, у зв’язку із загостренням ситуації в Донбасі президент Петро Порошенко провів нараду з участю секретаря РНБО Олександра Турчинова, начальника Генштабу Віктора Муженка і міністра оборони Степана Полторака.

Президент доручив повідомити представників ОБСЄ і через СЦКК РФ про погіршення ситуації в зоні АТО.

Читайте також:  Нова пропускна система в зоні АТО: "за" та "проти"

Шукайте деталі в групі Facebook