facebook

Греція отримає перший транш допомоги в 26 мільярдів євро

Перший транш за новою програмою фінансової допомоги Греції через ESM визначений в 26 млрд євро і складатиметься з двох субтраншей.

1667612



Загальна фінансова допомога Греції через Європейський механізм стабільності (ESM) складе до 86 млрд євро, перший транш визначений в 26 млрд євро. Про це йдеться в заяві Єврогрупи, поширеній в п’ятницю ввечері в Брюсселі.

Ця сума включає в себе “буферний” фонд до 25 млрд євро для вирішення проблем банківського сектора, в першу чергу – рекапіталізації.

Перший транш за новою програмою фінансової допомоги Греції через ESM визначений в 26 млрд євро і складатиметься з двох субтраншей, наголошується в документі.

Перший субтранш у розмірі 10 млрд євро надійде негайно на окремий рахунок ESM для рекапіталізації банків та вирішення інших банківських проблем, наголошується в документі. Другий субтранш в 16 млрд євро буде виділено Греції в кілька етапів, починаючи з першої виплати 13 млрд євро до 20 серпня.

За нею підуть одна або декілька виплат протягом осені.

Другий транш на рекапіталізацію та інші банківські цілі в 15 млрд євро може бути наданий після першої ревізії, але не пізніше 15 листопада за умови завершення запланованої перевірки і стрес-тесту.

Ці кошти будуть спочатку переведені на окремий рахунок ESM і можуть бути виділені за погодженням з Радою директорів ESM, йдеться в ком’юніке Єврогрупи.

Єврогрупа зобов’язала Грецію показати профіцит бюджету в 3,5% ВВП в 2018 році

Як повідомлялося, Єврогрупа в п’ятницю схвалила план фінансової допомоги Греції.Раніше парламент Греції схвалив угоду з кредиторами щодо третьої програми допомоги.

Держборг Греції становить 312 мільярдів євро, це більш як 180% ВВП, і Афіни не справляються з його обслуговуванням.
За матеріалами: Интерфакс-Украина

Читайте також:  Зеленський запустив одразу два закони, змінять життя українців: готуйте гаманці

Шукайте деталі в групі Facebook