facebook

Дизельне паливо у Великобританії стало дешевше від бензину вперше за 14 років

Середня ціна одного літра “дизеля” впала до 1,12 фунта стерлінгів ($1,75) в порівнянні з ціною в 1,15 фунта ($1,80) за бензин.

1667611



На британському ринку енергоносіїв відбулася незвичайна зміна традиційної для нього кон’юнктури цін на основні види автомобільного палива. Вперше з 2001 року середня ціна дизельного палива виявилася тут дешевшою від середньої ціни бензину, повідомляє Financial Times.

“Автомобілісти Сполученого Королівства почали платити менше при наповненні баків своїх машин “дизелем”, ніж бензином, вперше за 14 років”, – сказано в повідомленні.

Видання інформує, що “середня ціна одного літра” дизеля “у Великобританії впала до 1,12 фунта стерлінгів ($1,75) в порівнянні з ціною в 1,15 фунта ($1,80) за бензин”.

Водночас оптові ціни на дизельне паливо опустилися в країні до 0,85 фунта ($1,33) за літр, а на бензин – до 0,88 фунта ($1,38).

За твердженням газети, зазначеним змінам в ціновій кон’юнктурі сприяє “збільшення обсягів імпортних поставок (дизельного палива) з Росії, США і Близького Сходу, що “опустило ціну до рівня, що не спостерігалася з часів (глобальної) фінансової кризи”.

Прикордонники виявили підпільний трубопровід на кордоні з РФ

В останні роки в Сполученому Королівстві спостерігається неухильне зростання продажів автомашин, що працюють на дизельному паливі. 15 років тому на дорогах країни було лише 15% таких автомобілів, а зараз – уже половина.
За матеріалами: ТАСС

Читайте також:  Від 1 січня в Україні можуть зрости тарифи на розподіл газу

Шукайте деталі в групі Facebook