facebook

Мамонтів і шаблезубих тигрів погубили не клімат, а люди – вчені

Вчені впевнені, що древні тварини вимерли через людину, а не через кліматичні зміни.

1667607



Вчені заявили, що стародавні люди стали причиною вимирання більшості видів гігантських ссавців, таких як мамонти або шаблезубі тигри. Дослідження було опубліковане в журналі Ecography.

Фахівці сходяться в думці, що чисельність популяцій величезних ссавців, що коли-небудь населяли Землю, стала скорочуватися 80 тисяч років тому. Повністю ж вони вимерли 10 тисяч років тому. Серед зниклих тварин були шаблезубі тигри, шерстисті мамонти, шерстисті носороги і гігантські броненосці.

“Ми не знаємо, що саме в діяльності наших предків привело до вимирання тварин. Можливо, вони вбивали їх, щоб прогодуватися, витісняли з зони проживання. Наш аналіз цього не показує, але ми з упевненістю заявляємо, що стародавні тварини вимерли через людину, а не через кліматичні зміни”, – коментують автори статті.

Вчені зіставили появу людини в різних регіонах з початком вимирання гігантських ссавців і з піками кліматичних змін. Виявилося, що у всіх регіонах, крім азіатського, саме прихід людей збігався зі скороченням популяцій тварин.

Читайте також:  “Пішла розвішувати білизну, а в цей час…”: Півторарічна дівчинка втонула у пральній машинці

Шукайте деталі в групі Facebook