facebook

Адмінсуд дозволив діяльність опозиційного блоку на прикарпатті

13 серпня відбулося чергове судове засідання за позовом Опозиційного блоку проти обласної ради Івано-Франківської області.

1410775005_10624698_1560426140845101



Третя особа, залучена судом на стороні відповідача – головне територіальне управління юстиції – в судовому розгляді безпосередньої участі не прийняло, дозволивши проводити судове засідання без його участі, пише Стик.

До суду надійшла заява від обласного осередку “Організації українських націоналістів” щодо залучення її третьою особою без самостійних вимог. Керівник організаціїї мотивував свою заяву тим що він живий свідок створення “імперії зла”, а судове рішення на користь позивача буде заважати визвольній боротьбі. Представник Опоблоку заперечив участь третьої сторони, адже не розуміє юридичний інтерес організаії у цій справі. Суддя відмовив у залученні ОУН до справи, адже не встановлено юридичного інтересу і підстави до залучення немає.

До суду також надійшло клопотання зі сторони відповідача з вимогою витребування з позивача інформацію про членів керівного складу Опозиційного блоку. За словами адвоката Ігоря Дейдея, деякі члени згаданої політсили можуть перебувати у складі інших політичних партій, що заборонено законом України. У задоволенні клопотання відмовлено суд відмовив. Три наступні клопотання відповідача суд також відхилив.

Під час судових дебатів представник Опоблоку звернувся з проханням визнати незаконним рішення Івано-Франківської обласної від 17 квітня цього року про заборону діяльністі партії Опозиційного блоку, комуністичної партії. Відповідач не підтримав таке прохання.

Суд постановив позов задовільнили частково, визнати незаконним заборону діяльності Опозиційного блоку на Прикарпатті, стягнути з державного бюджету 97 гривень судових витрат.

Оскаржити рішення можна у Львівському апеляційному суді через 10 днів з моменту ухвалення рішення.

Читайте також:  Суд зобов'язав Мін'юст зареєструвати "Опозиційний блок" в Харкові

Шукайте деталі в групі Facebook