facebook

Не НАТО напало на Україну, а «братская» РаSSєя

“Російське вторгнення до України зруйнувало всі радянські пропагандистські міфи, які довгі роки залишалися головним дискурсом у ставленні більшості громадян України до власної безпеки”, – повідомляє РадіоСвобода.

“Якби в Україні цього року оголосили референдум з питання вступу до НАТО, 64% (від тих, хто візьме участь у голосуванні) громадян проголосували б за вступ до Північноатлантичного союзу”, – опитування громадської думки, проведене фондом «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» та соціологічною службою Центру Разумкова, продемонструвало абсолютно нову цифру ставлення українців до НАТО.

Протягом багатьох десятиріч ця цифра здавалася недосяжною. Але російське вторгнення до України зруйнувало всі радянські пропагандистські міфи, які довгі роки залишалися головним дискурсом у ставленні більшості громадян України до власної безпеки. Не НАТО напало на Україну, а «братська» Росія. І не НАТО намагається «втягнути» Україну у свої військові операції, а українці хотіли б, щоб країни НАТО втрутилися б у війну, яку веде Росія. НАТО наочно довело, що може забезпечувати безпеку тих, хто до нього приєднався – агресор навіть і не думає порушити кордони цивілізованого світу. А українці, на жаль, поки що поза цими межами.

Ну і заодно виявилися абсолютно нереалістичними запевнення тих, хто радив не дратувати Росію можливим вступом до НАТО – тоді вона може «неадекватно» відреагувати. Ми й не дратували. А вона і так неадекватно відреагувала. А от якби вступили б – відреагувала б адекватно. Російські солдати сиділи б удома. А Крим і Донбас залишалися б українськими. І зараз над Севастополем майоріли б не прапори зрадників із Чорноморського флоту Росії, а прапори Військово-морських сил України. І, звичайно, прапори наших союзників із країн НАТО, які допомагали б нам захищати кордони цивілізованого світу від російського авторитаризму.

Читайте також:  Астролог передбачала серйозний перелом в Україні: що на нас чекає

Так, 64 відсотки – це ще не остаточний перелом. І навіть 90 відсотків – а будуть і вони – не стануть переломом, бо для вступу до НАТО нам необхідно тепер вирішити проблеми власної країни, забезпечити її обороноздатність і територіальну цілісність, остаточно розірвати всі зв’язки з Росією аж до краху злочинного режиму цієї країни і одужання її суспільства. Але сам факт того, що українці починають мислити реалістично – це вже половина успіху. А друга половина – це готовність НАТО до прийняття України до своїх лав. За це варто боротися.

Джерело – http://www.radiosvoboda.org/content/article/27190332.html


Шукайте деталі в групі Facebook