facebook

На Землю несподівано обрушилася магнітна буря

На Сонці стався спалах потужністю В.

1667794



На Землі вже почалася магнітна буря, яка очікувалася ввечері 15 серпня або 16 серпня. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на Геліогеофізичну службу ФГБУ “ІПГ.

Магнітна буря попрямувала у бік нашої планети після викиду корональної маси на Сонці 12 серпня.

Викид супроводжував розпад сонячного волокна і тривалий (141 хвилина) спалах класу B 7.0.

Сонячні спалахи залежно від потужності рентгенівського випромінювання діляться на п’ять класів: A, B, C, M і X. Мінімальний клас A0.0 відповідає потужності випромінювання на орбіті Землі в 10 нановат на квадратний метр. При переході до наступної букви потужність збільшується в 10 разів.

NASA показало “плювок Сатани” на Сонці

Потужні спалахи за певних умов, одним з яких є спрямованість спалаху в бік нашої планети, можуть призвести до магнітних бур на Землі.

Раніше NASA відзначило п’ятирічний ювілей запуску космічної обсерваторії Solar Dynamics Observatory публікацією відео з найцікавішими спостереженнями Сонця.

Сонячний спалах – це процес виділення енергії (світлової, теплової і кінетичної), що охоплює всі шари атмосфери світила. При спалахах вона виділяється всього за кілька хвилин.

Корональними викидами маси називають гігантські обсяги речовини, що вилітають в міжпланетний простір з атмосфери Сонця – саме вони, долітаючи до Землі, стають причиною магнітних бур.

Корональні викиди маси часто пов’язані з сонячними спалахами, але механізм цього зв’язку поки не встановлено (незрозуміло навіть, що тут є причиною, а що наслідком).

Читайте також:  Космонавти почистять ілюмінатори МКС у відкритому космосі

Шукайте деталі в групі Facebook