facebook

Reuters публікує нові дані про збитий бойовиками MH17

630xNx410f4c9-malaysia-airlines-ukraine-crash8_628x420.jpg.pagespeed.ic.TtTaPY_WiVdG7LzYHBbR

Селяни зі східної України повідомили



Reuters
, що за мить до підбиття Малазійського авіалайнера 17 липня 2014 року, вони просто над власними головами у небі бачили ракету, яка, судячи з наданої ними найдетальної досі інформації, була випущена із території, котрольованої проросійськими сепаратистами.

Свідчення надані чотирма жителями селища Червоний Жовтнь, яке контролюється сепаратистами. Reuters наголошує, що ці дані важливі, бо вказують: ракета була на ранній стадії запуску.

Вона була випущена поруч селища Червоний Жовтень, і дані суперечать припущенням Москви та сепаратистів про те, що літак було збито українськими військовими. На той час найближча територія, утримувана Нацгвардією знаходилася на відстані 6 кілометрів.

Досі відео, фотографії та розповіді мешканців території, з якої було завдано удар, також свідчили про те, що система БУК була доставлена 17 липня до Сніжного, 7 кілометрів північніше від Червоного Жовтня, міста, контрольованого сепаратистами, а потім була вивезена звідти. Точне розміщення цього БУКу на момент збиття літака не було підтверджене.

джерело hromadske.tv

Читайте також:  Бойовики розстріляли машину зі своїм командиром

Шукайте деталі в групі Facebook