facebook

У шосту хвилю мобілізації відбір бійців був більш жорсткий

До призовників висувалися більш високі вимоги в плані фізичного та психологічного здоров’я.

1668623



Під час шостої хвилі мобілізації в ЗСУ призивали тільки третину з тих, хто пройшов медкомісії, заявив в ефірі телеканалу “112 Україна” полковник, речник Міністерства оборони з питань мобілізації Олександр Правдивець.

За його словами, дійсно план з мобілізації бійців у ЗСУ був виконаний не більш ніж на 50 відсотків, проте частково це пов’язано з тим, що відбір був жорсткий.

“На сьогоднішній день плани виконані трохи більше, ніж було анонсовано 50%. Але відсоток його виконання виник не тому, що у нас неявка велика, або ухилення, корупція і т. д. Начальником Генштабу було поставлено завдання збільшити і поліпшити якість призовного ресурсу”, – сказав Правдивець.

За словами полковника, враховувався не тільки фізичний стан призовників, а й психологічний, щоб уникнути негативних наслідків на полігонах, у зоні АТО або після повернення з війни.

“Щодо тих, хто пройшов медичну комісію, ми майже призивали лише третю частину. І в першу чергу це не тільки фізичний стан здоров’я задовільний, але й морально-психологічний. Складна мобілізація, але ми на 10 тисяч осіб призивали більше, ніж у попередні черги мобілізації завдяки впровадженню комплексного підходу до комплектування ЗСУ із залученням на військову службу за контрактом. Близько 6 тисяч осіб ми залучили за контрактом”, – сказав Правдивець.

Читайте також:  Саакашвілі минулого року заробив 38 тисяч

Шукайте деталі в групі Facebook