facebook

Експерти підрахували, коли економіка України вийде на докризовий рівень

Аналітики спрогнозували зростання української економіки на 20 років.

1668195


Економіка України зростатиме на 3,5% в середньому протягом наступних 20 років, вважають експерти проекту “Ціна держави”.

“До кінця 2015 року економіка України скоротиться приблизно до 90% обсягів виробництва 2008 року (за вирахуванням окупованих територій). Починаючи з 2016 року, очікується відновлювальне зростання”, – заявляють експерти.

Вони зазначають, що, враховуючи вільні потужності після падіння економіки в 2014-2015 роках, відновне зростання очікується досить інтенсивне – на рівні 5% на рік, починаючи з 2017 року.

“Однак, коли обсяги виробництва значно перевищать докризовий рівень (орієнтовно до 2020 року), ми зіткнемося з проблемою обмежених потужностей, що спричинить уповільнення середньорічних темпів зростання економіки”, – зазначають економісти.

“Ми припускаємо, що починаючи з 2021 року середньорічні темпи зростання ВВП складуть близько 3% на рік”, – підсумували економісти.

Як повідомлялося, Fitch прогнозує падіння економіки України за підсумками 2015 року на рівні 9%, що відповідає прогнозам ключових кредиторів країни – МВФ та Європейського банку реконструкції та розвитку. Відновлення економіки очікується в наступному році.

За даними Держстату, в квітні-червні 2015 року реальний валовий внутрішній продуктзнизився на 14,7% в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року. Водночас, як повідомляє Мінекономіки, рівень тіньової економіки продовжує зростати і досяг 47%.

Читайте також:  Мешканці села на Прикарпатті перекрили дорогу Мукачево – Львів (Відео)

Шукайте деталі в групі Facebook