facebook

Хакери вкрали дані про податки 334 тисяч американців

В уряді вважають, що атаку здійснили російські кіберзлочинці.

1668627



Особисті дані 334 тисяч американців, вкрадені з бази даних американської федеральної податкової служби, опинилися в руках іноземних хакерів, які, можливо, діють з території Росії, повідомляє “Радіо Свобода”.

Представники податкового управління повідомили про те, що згідно з результатами проведеного розслідування, хакери протягом декількох місяців мали доступ до особистих досьє сотень тисяч американців. Мета цієї операції, як припускає податкова служба, – отримання податкових повернень, належних американським платникам податків. Податкове управління попередило всіх жертв хакерів про те, що їхні особисті дані були викрадені, і надало можливість постійного моніторингу їхніх кредитних історій.

Перша інформація про злом інтернет-сайту федерального податкового управління США надійшла в травні. Тоді кількість жертв оцінювалася в 114 тисяч осіб. Згідно з останніми даними, дії хакерів залишалися непоміченими протягом шести місяців. У травні офіційні представники американського уряду заявили про те, що технічно витончена операція з розкрадання даних американських платників податків, швидше за все, велася російськими хакерами.

Раніше повідомлялося, що експерти з компанії Zimperium створили додаток Stagefright Detector App, що виявляє уразливості і загрози, яких зазнає смартфон

Читайте також:  Українці до кінця літа зобов'язані сплатити податки зі своїх квартир: коли прийдуть квитанції

Шукайте деталі в групі Facebook