facebook

Україна наростила експорт меду

Валове річне виробництво меду становить 70 і більше тисяч тонн.

1669134



Експорт меду з України в січні-червні виріс на 24%, до 13,4 тис. т, повідомляє Міністерство аграрної політики і продовольства.

Згідно з повідомленням на сайті відомства, найбільшими імпортерами українського меду за 2014 рік були Німеччина – 11,472 тис. т, США – 7,807 тис. т, Польща – 6,976 тис. т, Словаччина – 1,823 тис. т, Франція – 1,783 тис. т, Іспанія – 1,563 тис. т.

“Це свідчить про те, що українська продукція меду є конкурентоспроможною на світових ринках. Валове річне виробництво меду становить 70 і більше тисяч тонн, що ставить Україну на перше місце в Європі і на третє у світі”, – цитується в повідомленні заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.

За її словами, важливим для галузі є виробництво додаткових продуктів бджільництва – прополісу, квіткового пилку, маточного молочка, бджолиної отрути, які є сировиною для харчової і фармацевтичної галузей.

“Зараз виробництвом меду займаються понад 400 тис. бджолярів, що є свідченням соціальної значущості галузі. Виробничий фонд налічує близько 3 млн бджолосімей. Бджільництво України розвивається з великим потенціалом на перспективу”, – зазначила заступник міністра.

Раніше Україна домовилася про поновлення доступу української молочної продукції на казахстанський ринок, повідомив прем’єр Арсеній Яценюк. “Ми вскочили буквально в останній вагон”, – прокоментував він результати переговорів.

Читайте також:  Агресія Путлера змусила українців змінити цілі, переорієнтуватися на збереження України

Шукайте деталі в групі Facebook