facebook

США передали Україні польовий госпіталь за $7,6 млн

Церемонія передачі відбулася в Житомирі.

1669115


У вівторок США передали Україні військово-польовий госпіталь вартістю 7,6 млн доларів. Про це йдеться в повідомленні посольства США в Україні. Церемонія передачі відбулася у Житомирі за участю військового аташе посольства США в Україні полковника Керола Нортрапа.

Від імені уряду України госпіталь взяли директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України полковник Андрій Верба та заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Ярослав Лагута.

Як наголошується в заяві дипломатичного відомства, госпіталь повинен “підвищити здатність України лікувати військових, поранених під час триваючих операцій із захисту суверенної території України проти агресії з боку сепаратистів у східній Україні”.

Госпіталь спроектований так, що може забезпечити роботу 30 медичних працівників та догляд для 3 тис. військовослужбовців. Він складається з 4 наметів, встановлюється протягом близько 24 год. і може працювати в суворих умовах до 10 днів (до поповнення запасів).

Раніше уряд Канади передав Збройним силам України сучасний мобільний військовий госпіталь. Передача відбулася в Чернігівській області.

Читайте також:  Нафта торгується різноспрямовано через зростання її запасів у США

Шукайте деталі в групі Facebook