facebook

Путінсько-геббельсівська пропаганда готує нові провокації?

У відкритих джерелах інформації ФСБ застосовує різноманітні комбінації, щоб заплутати



не тільки пересічних користувачів, але й західні спецслужби, розповідає портал Defense One:

“Коли минулого року був збитий малайзійський Боїнг, західні розвідники кинулися в соціальні мережі, щоб прояснити обстановку. Вони встановили, що статистика “лайків” і “фаворитів” у “Фейсбуці” та інших соціальних ЗМІ дає однобічну картину.

Розвідники знають, що соціальні мережі заполонені російськими тролями і ботами, щоб спотворювати тенденції. Тому спецслужби дуже стримані у своїх оцінках.

Їхні оцінки можуть бути небезпечними в разі сумнівів про справжній стан на місцях. Американські розвідники висловлюють заклопотаність тим, що росіяни можуть свідомо спотворювати картину.

“У Росії можуть бути мотиви, щоб намагатися і дійсно створювати певне спотворене враження. Це накладається на українське питання і знову-таки на аналіз сприйняття – що про це думають люди на місці події? Що думають люди в Росії? Все це важливо для нас, щоб зрозуміти, що відбувається “, говорить директор Центру ODNI Science and Technology Девід Хоні.

Він вказує, що поділ між дійсною думкою в соціальних ЗМІ на місцях та іноземними кампаніями заплутування – це складний процес.

У травні Associated Press повідомило, що серби отримують більшість інформації про Росію від папуг кремлівської пропаганди. Тому в Сербії широко вірять, що київська влада “неонацистська”.

Минулого місяця журналіст Forbes Грегорі повідомив, що на наступний день після знищення малазійського літака він отримав 100 коментарів від російських тролів. “Ці тролі шукають прогалини в доказах. Чим абсурдніше їх твердження, тим краще: фальшиві факти, фотографії від “фотошопу”. Їх робота полягає в тому, щоб сіяти сумніви і заплутувати картину“, написав Грегорі.

Читайте також:  "Українські" Т-64, шеврони ЗСУ: Терористи готують провокації під виглядом сил АТО

Тим часом добре відомо, що російські спецслужби не обмежуються троллінгом і дезінформацією на полях інформаційної війни, вони також активно використовують кібертероризм у війні проти Заходу.

Після декількох скандальних витоків про атаки російських «хакерів» на урядові мережі США, оприлюднені нові дані.

The Wall Street Journal повідомляє, що хакери отримали доступ до даних більш ніж 300 тис. платників податків США в результаті злому сайту Служби внутрішніх доходів (СВД) за допомогою програми Get Transcript.

«СВД серйозно ставиться до безпеки даних платників податків, і ми працюємо над поліпшенням безпеки Get Transcript, включаючи такі заходи, як удосконалення протоколів аутентифікації особистості платників податків», – йдеться в офіційному повідомленні відомства.

Служба сповістила постраждалих користувачів і заявила про швидке надання безкоштовної кредитної гарантії та ідентифікаційних номерів.

Олекса Довбуш (с) спеціально для “Український простір Прикарпаття

Джерело – http://www.defenseone.com/technology/2015/08/russias-troll-army-making-life-harder-us-spies/119179/

Шукайте деталі в групі Facebook