facebook

Азаров, Марков, Єфремов та інші. МЗС анулювало низку диппаспортів

У цілому диппаспорти анульовані у 89 громадян.

1670003



У МЗС повідомили про анулювання дипломатичних паспортів майже 89 громадян, у тому числі екс-прем’єра Миколи Азарова, його сина і низки інших українських політиків-утікачів.

Відповідний список оприлюднений на сайті міністерства, але не є остаточним.

За даними відомства, ці громадяни “втратили підстави для користування дипломатичним паспортом і не повернули паспортний документ в МЗС у передбачений законодавством термін”.

Про недійсні диппаспорти повідомили Держприкордонслужбу і українську службу Інтерполу.

Згідно з повідомленням, диппаспортів позбулися Азаров, його син Олексій, колишні депутати Олег Царьов (Партія регіонів) та Ігор Швайка (партія “Свобода”), екс-голова фракції Партії регіонів у парламенті Олександр Єфремов, Ганна Герман, Володимир Олійник, Ігор Марков, а також низка інших громадян.

Як повідомляв Корреспондент.net, екс-нардеп Марков був затриманий 12 серпня в Італії за орієнтуванням Укрбюро Інтерполу на підставі звинувачення в хуліганстві. За повідомленнями ЗМІ, він мав при собі український дипломатичний паспорт, а також паспорт Росії.

14 серпня італійський суд взяв Маркова під арешт, але відмовив у його екстрадиції в Україну. У свою чергу, приморський райсуд Одеси виніс заочне рішення про арешт екс-депутата.

Читайте також:  10 послуг об’єднаються в одну: у Зеленського розповіли, які зміни будуть під час реєстрації дитини

Шукайте деталі в групі Facebook