facebook

Ціни на одній ті ж препарати у франківських аптеках різняться в рази – це зловживання, – активісти

Проблема цін на лікарські засоби в Україні не втрачає актуальності. З огляду на нестабільність вітчизняної валюти, ціни на ліки, зокрема й на Прикарпатті, змінюються чи не щодня. Проте чи дотримуються аптекарі кодексу честі та законодавства? Це перевірили активісти ГО “Поступовий гурт франківців”




apt1

Зазначимо, що націнка на ліки може бути не більша, аніж 25% від закупівельної ціни.

Активісти громадської організації “Поступовий гурт франківців” сьогодні, 12 березня, обійшли 14 аптек різних торгових мереж у Івано-Франківську з метою моніторингу цін на певні види ліків, пише Галицький кореспондент.

Отож активісти у аптеках запитували ціни на такі препарати: “Новокаїн”, “Анаферон”, “Корвалмед” та шприц “десятку”.

Виявилось, що найдешевший шприц “десятка” коштує 97 копійок, а найдорожче його можна купити за три гривні і 70 копійок, тобто різниця між цінами – майже у чотири рази. “Анаферон” також можна купити і за 55 гривень, і за 80.

Голова ГО “Поступовий гурт франківців” Сергій Адамович вважає, що власники аптек можуть знайти безліч відмовок стосовно неврегульованості цін у різних мережах.

“Вважаю, що підняття цін на ліки спричинене не лише коливанням курсу долара, а й свідомим зловживанням власників аптек”, – упевнений Адамович

джерело kurs.if.ua

Читайте також:  «Відремонтуйте нам дорогу!» Місцеві мешканці перекрили трасу на Буковель

Шукайте деталі в групі Facebook