facebook

Які небезпеки підстерігають переселенців з Донбасу на Прикарпатті

Про це на прес-конференції, присвяченій спільному проекту Івано-Франківського Карітасу та облдержадміністрації з протидії торгівлі людьми повідомила заступник директора департаменту соціальної політики ОДА Аліса Юрченко.

pereselenci


«Потерпілими від торгівлі людьми переважно стають люди соціально незахищені, які виїжджають працювати закордон, щоб покращити своє матеріальне становище. Сьогодні на Прикарпатті офіційно зареєстровано 3172 переселенців зі Сходу України та Криму. Лише 448 з них звернулися в центр зайнятості і з них лише 96 осіб були працевлаштовані. Тому можна говорити про те, що ми маємо потенційну категорію осіб, які в умовах соціальної незахищеності можуть стати жертвами торгівлі людьми», — сказала Аліса Юрченко.

Чиновниця звернула увагу на те, що діти з родин переселенців також є у групі ризику: «Серед переселенців на Прикарпатті – 989 дітей. З арт-інсталяції «Невидимі» ми знаємо, що жертвами торгівлі людьми стають також діти. Їх втягують в жебракування».

Щоб якомога ефективніше боротися з проблемою торгівлі людьми на Прикарпатті нещодавно запустили проект «Впровадження механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Івано-Франківській області». Він діятиме до 2016 року.

Проект фінансується Європейським Союзом, Швейцарською Конфедерацією, Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізовується Представництвом Міжнародної організації з міграції – Благодійним фодном «карітас Івано-Франківськ УГКЦ» у тісному партнерстві з Департаментом соціальної політики ІФОДА.

джерело versii.if.ua

Читайте також:  В Україні вводять нову допомогу для вимушених переселенців: як її отримати

Шукайте деталі в групі Facebook