facebook

Держсекретар США заздалегідь привітав Україну з Днем Незалежності

Він також висловив сподівання на продовження зростання дружби між двома країнами.

1670758



Україна вже почала приймати поздоровлення з Днем Незалежності. Так, держсекретар США Джон Керрі привітав українців від імені президента США Барака Обами за два дні до свята. Офіційне повідомлення опубліковане на сайті Держдепартаменту США.

“Ви відзначаєте річницю вашої незалежності 24 серпня. Від імені президента Обами і американського народу я висловлюю свої найтепліші вітання українському народу”, – йдеться в офіційному повідомленні.

Керрі зазначив, що, незважаючи на труднощі, жителі країни домоглися великих успіхів на шляху до незалежності, ставши на боротьбу з “деспотичним режимом, корумпованою бюрократією, і агресивним сусідом”.

Він також висловив сподівання на продовження зростання дружби між двома країнами і пообіцяв разом домогтися припинення конфлікту шляхом повної реалізації Мінських угод.

Як раніше повідомлялося, президент Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд планують в понеділок, 24 серпня, провести зустріч в Берліні. Про це повідомляє прес-служба адміністрації президента.

Читайте також:  «Під вами горітиме земля». Нова флешка Гео Лероса: нардеп заявив про масштабні «схеми» в Києві за участю Єрмака і Тищенка

Шукайте деталі в групі Facebook