facebook

Ситуація на кордоні з Південною Кореєю близька до війни – посол КНДР

Ситуація на Корейському півострові є вибухонебезпечною, заявив північнокорейський дипломат.

1670688



КНДР розцінює ситуацію на демаркаційній лінії з Південною Кореєю як вибухонебезпечну, близьку до війни, повідомляє РІА “Новости” з посиланням на посла Північної Кореї в РФ Кім Хен Чжуна.

“На сьогоднішній прес-конференції я хочу сказати кілька слів про вибухонебезпечну ситуацію, яка була створена навколо нашої країни. В останні дні через військові і політичні провокації з боку США і Південної Кореї обстановка на Корейському півострові така, нібито ми на межі війни”, – заявив дипломат у п’ятницю журналістам.

У суботу об 11:00 за Києвом закінчується термін висуненого Пхеньяном ультиматуму з вимогою припинити психологічну війну проти КНДР. В іншому випадку будуть розпочаті бойові операції зі знищення установок з гучномовцями в демілітаризованій зоні і придушення можливої ​​реакції з боку збройних сил Південної Кореї.

Підготовка до військової операції вже завершена, про що раніше повідомило Центральне телеграфне агентство Кореї. За його даними, гармати і ракети Корейської народної армії вже націлені на передавальні установки Південної Кореї.

Нагадаємо, що в четвер Південна Корея заявила про обстріл її території в демілітаризованій зоні з артилерійських знарядь з боку КНДР у зв’язку з радіомовленням через гучномовці і відкрила вогонь у відповідь. Пхеньян, зі свого боку, звинуватив Сеул в тому, що саме Південна Корея без причин провела десятки артилерійських залпів по території КНДР.

Читайте також:  Весілля 11-річної дівчинки і 35-річного чоловіка приголомшило Мережу: Все виглядало як у казці

Шукайте деталі в групі Facebook