facebook

СБУ знешкодила диверсантів “Оплоту” в Харківській області

До групи диверсантів входили троє раніше засуджених харків’ян, які готували теракти і збирали розвідувальну інформацію.

1670930



У Харківській області Служба безпеки України провела багатоходову спецоперацію з припинення діяльності диверсійної групи, яка координувалася і фінансувалася керівником організації “Оплот” Євгеном Жиліним, повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначається, що група була створена в квітні 2015 року одним із керівників ДНР на прізвисько “Танк”, а згодом передана на зв’язок Жиліну.

До її складу, за даними СБУ, входили троє раніше засуджених ​​харків’ян, які готували теракти і збирали розвідувальну інформацію про підрозділи антитерористичної операції.

“Члени диверсійної групи регулярно виїжджали в Білгород (РФ), де звітували представникам російських спецслужб і Жиліну, який перераховував гроші на їхні банківські рахунки”, – йдеться в повідомленні.

Зазначено також, що для безпосередньої координації “Танк” направив до Харкова терористку на прізвисько “Лисиця” – з кінця минулого року вона брала безпосередню участь у бойових діях на Донбасі проти Збройних сил України.

“Усіх членів групи затримано. Під час обшуків у місцях проживання диверсантів і обладнаних ними схованках вилучено гранатомет РПГ-18 “Муха”, саморобні вибухові пристрої, гранати різних модифікацій тощо”, – йдеться в повідомленні.

Зловмисникам повідомили про підозру за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) та 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Раніше, Служба безпеки України заявила про викриття на території Луганської області агентурної мережі ЛНР.

Затримано луганчанина, який був резидентом сепаратистів на підконтрольній Україні території Донбасу. До його обов’язків входило створення в північному регіоні Луганської області агентурної мережі.

Читайте також:  Прикарпатські учасники АТО просять військову прокуратуру та СБУ перевірити законність фотосесії мера Франківська у військовому літаку (документи+фото)

Шукайте деталі в групі Facebook