facebook

Медведєв назвав причини падіння рубля

Ціни на нафту, юань і санкції впливають на рубль.

1670935



Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв назвав журналістам причини ослаблення курсу рубля: падіння світових цін на нафту, девальвація нацвалют Китаю та Казахстану, а також західні санкції.

“Причина ослаблення рубля останнім часом, безумовно, пов’язана з падінням цін на нафту. Треба зізнатися, що це нижча точка нафтових котирувань за останні шість років. Є й інші причини. Це загальна нестабільність на ринку капіталів, ситуація навколо китайської валюти, і, можливо, не такою мірою ситуація в наших сусідів: у Казахстані прийняли рішення про відмову від валютного коридору, що послабило позиції тенге. А ми все-таки економіки взаємопов’язані, і тому всі ці процеси не можуть бути для нас байдужими”, – цитує Медведєва ТАСС.

Серед інших причин міністр назвав введені відносно Росії західні санкції, зокрема закриття для Росії ринків капіталу і введення санкцій щодо російських банків.

Рубль продовжив падіння на тлі зниження цін на нафту

Медведєв очікує, що додаткові валютні продажі експортерів зможуть зміцнити курс рубля.

“Ми, звичайно, разом із Центральним банком будемо за цими процесами стежити. Центральний банк прийматиме рішення, пов’язане зі своєю компетенцією”, – сказав Медведєв за підсумками поїздки на Далекий Схід.

Раніше Bloomberg писав, що падіння рубля стосовно долара і євро спричинить девальвацію валют держав пострадянського простору через тісні торгово-економічні зв’язки з Росією.

Повідомлялося, що російський рубль упав до піврічного мінімуму. 18 серпня помічник російського президента заявив, що запаси валютних резервів Росії не дають змогу владі проводити інтервенції для підтримки курсу рубля.

Читайте також:  "Українці — це великий фейк": Медведєв заявив, що після "денацифікації" Росія планує збудувати Євразію від Лісабона до Владивостока

Шукайте деталі в групі Facebook