facebook

У Варшаві святкують День Незалежності України

До Дня Незалежності України мешканцям Варшави пропонуються різноманітні заходи, серед яких концерти Тараса Чубая і Роксани Вікалюк, дискусії та майстер-класи. Організаторами є Об’єднання українців у Польщі і Фонд «Наш вибір».

Серед запрошених гостей – посол України у Польщі Андрій Дещиця та минулорічний лауреат Нагороди «Солідарності» імені Лєха Валенси, лідер кримських татар Мустафа Джемілєв. Присвячену йому виставку відкрито у варшавському Форті Сокольницького.

Голова Об’єднання українців у Польщі Петро Тима відзначив, що Мустафа Джемілєв – це постать світового формату: «Я сподіваюся, що за кілька років також американське чи західноєвропейське суспільство матиме свідомість, якою важливою, якою цікавою постаттю і виразним діячем на благо прав людини, не лише прав кримських татар, є Мустафа Джемілєв».

Представник Координаційної ради Світового конгресу кримських татар Недім Усейнов в ефірі Польського радіо сказав про погіршення ситуації його народу. Відомі громадські діячі залишилися в Криму, адже якщо виїдуть усі лідери – народ залишиться без провідників. «Тому вони є. Вони уникають якихось політичних заяв, але попри те їх профілактично викликають в ФСБ, де їм нагадують: “на випадок, якби ви хотіли при нагоді свята незалежності України сказати щось таке, що нам не сподобається, – вважайте, бо ми можемо вас закрити”», – сказав Недім Усейнов.

День Незалежності України відзначатимуть також у різних куточках Польщі.

Джерело – http://www.polradio.pl/5/38/Artykul/218225


Читайте також:  Виробництво авто в Україні за три місяці впало на 93,5%

Шукайте деталі в групі Facebook