facebook

Ісламська держава підірвала античний храм в сирійській Пальмірі

Будівлі завдано серйозні пошкодження.

1671397



Представники угрупування “Ісламська держава” підірвали античний храм Баал-Шамин в сирійському місті Пальміра, повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на главу державного директорату старожитностей Маамуна Абдулкаріма.

“ІД сьогодні заклала велику кількість вибухових речовин в храмі Баал-Шамин, після чого підірвали його, це спричинило за собою сильне пошкодження храму”, – повідомив Абдулкарім.

Храм Баал-Шамин в стародавній Пальмірі був побудований в першому столітті нашої ери і присвячений верховному богу Баалу, порівнянному з грецьким Зевсом. Храм є частиною комплексу руїн стародавнього міста Тадмор. Археологи, що працюють в регіоні, визнають храм одним з найцінніших і добре збережених фрагментів стародавнього міста. Храм був частково відновлений.

Пальміра, стародавні руїни якої – один з шести об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Сирії, перейшла під контроль бойовиків в середині травня. Перед тим як залишити місто, сирійська армія евакуювала більшу частину його жителів і найбільш цінні історичні реліквії центрального музею Пальміри. Після захоплення міста під загрозою знищення опинилися стародавні руїни і храми.

Раніше повідомлялося, що США і коаліція завдали 27 авіаударів по позиціях Ісламської держави.

Читайте також:  Коронавірус в Італії: смертність зросла в кілька разів. Італія продовжує карантин до 13 квітня

Шукайте деталі в групі Facebook