facebook

Північна Корея вивела 50 субмарин і подвоїла артилерію на кордоні

Південна Корея вважає, що КНДР націлена на силовий сценарій.

1671350



Південна Корея повідомляє, що 50 з 70 підводних човнів КНДР виведені з баз і їх місце розташування невідоме. Про це на брифінгу розповів журналістам офіційний представник армії Республіки Корея, повідомляє агентство Ренхап.

“70% підводних човнів КНДР залишилисвої бази, і їх розташування не підтверджено”, – зазначив представник армії.

За його словами, це може свідчити про бажання Пхеньяна здійснити силовий сценарій в конфлікті з Сеулом, в той час як готуються переговори про зниження напруженості на Корейському півострові.

Також представник армії повідомив журналістам, що КНДР подвоїла кількість артилерії на кордоні з Кореєю.

Mинулого четверга в демілітаризованій зоні між двома корейськими державами стався збройний інцидент, який обидві сторони розглядають як провокацію один проти одного.

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе скликала екстрене засідання Ради національної безпеки. При цьому війська країни були приведені в стан вищого ступеня бойової готовності.

Минулого тижня керівництво КНДР заявило про готовність атакувати південнокорейські пропагандистські гучномовці, встановлені на кордоні між державами. Вперше за 11 років їх включили за розпорядженням південнокорейської влади. На такі заходи Сеул пішов після того, як двоє солдатів підірвалися на міні, встановленій в демілітаризованій зоні.

Крім цього, у понеділок, 17 серпня, США і Південна Корея почали спільні військові навчання. Пхеньян назвав ці маневри репетицією вторгнення.

Після закінчення Корейської війни (1950-1953 роки) мирний договір не був укладений, тому КНДР і Республіка Корея формально досі перебувають у стані війни.

Читайте також:  Дальнобійна артилерія: чому США зволікають з її передаванням та до чого тут Кримський міст

Шукайте деталі в групі Facebook