facebook

У Росії почали блокувати Вікіпедію

Правда, московські користувачі повідомляють, що доступ досі є як стаціонарний, так і через мобільний зв’язок.

1671740



За вказівкою Роскомнагляду провайдери розпочали блокування доступу до Вікіпедії для російських користувачів. Поки, правда, московські користувачі повідомляють, що доступ раніше є як стаціонарний, так і через мобільний зв’язок, передає ТАСС.

Раніше в релізі відомства зазначалося, що Роскомнагляд направив на блокування операторами зв’язку покажчик сторінки сайту російськомовної Вікіпедії, що містить заборонену інформацію про наркотичну речовину.

“Дії з переміщення зазначеної статті на іншу URL-адресу, вжиті раніше адміністрацією російського сегмента інтернет-енциклопедії, не обмежили доступ користувачів до інформації, визнаної судом забороненою”, – наголосили у відомстві.

“Протиправний характер розміщеної у Вікіпедії інформації підтверджений експертизою й відповідним рішенням ФСКН РФ”, – заявили в Роскомнагляді.

Нагадаємо, минулого тижня Роскомнагляд направив адміністрації Вікіпедії вимоги усунути з сайту статтю з інформацією про способи приготування наркотиків, в іншому випадку ресурс буде заблокований на всій території РФ.

При цьому, оскільки за рішенням адміністраторів Вікіпедії інтернет-ресурс функціонує на основі протоколу HTTPS, що не допускає обмеження доступу до окремих сторінок, заблокованим виявиться весь ресурс.

Раніше статтю про канабіс на Вікіпедії повторно внесли до реєстру заборонених сайтів в Росії за вказівку відсотка вмісту активних речовин у коноплях.

Читайте також:  Сиртакі для Путіна. Як Греція йде в обійми Росії

Шукайте деталі в групі Facebook