facebook

Долар упав максимальними темпами з 2009 року

Ринок панікує, й інвестори на емоціях розпродають активи.

1671695



Індекс, що розраховується агентством Bloomberg і показує зміну долара до десяти основних світових валют, в понеділок упав максимальними темпами більш ніж за шість років, оскільки обвал світових ринків, на думку аналітиків, може змусити Федеральну резервну систему (ФРС) відкласти підвищення ставки до наступного року, пише Інтерфакс.

Імовірність першого за останні роки підвищення ставки ФРС у вересні оцінювалася на початку серпня більш ніж у 50%, до понеділка вона ледь перевищувала 30%, а під час торгів 24 серпня звалилася до 22%, повідомляє Bloomberg.
Шанси на те, що ФРС підніме ставку вперше за дев’ять років до кінця 2015 року, ледве перевищують 45% у порівнянні з більш ніж 70% на початку серпня.

Євро на 19.09 коштував $ 1,1581 у порівнянні з $ 1,1386 на закритті північноамериканського ринку минулої п’ятниці.

У парі з ієною долар упав до цього часу на 2,7%, до 118,78 ієни проти 122,01 ієни на кінець минулого тижня.

Долар щодо ієни та євро подешевшав до мінімуму з січня.

“Ринок панікує, й інвестори на емоціях розпродають активи”, – зазначив аналітик Gain Capital Holdings Метт Уеллер.

Американські індекси на відкритті торгів також почали падати. S & P 500 впав майже на 5%, скоректувавшись потім до 4,4%, а Доу-Джонс – на 6% з подальшим зниженням до 6,8%.

Тон сьогоднішнього обвалу на світових фондових ринках задав Китай, де індекс Шанхайської фондової біржі обвалився на 8,5%.

Точка зору: Чому обвалилися біржі в Китаї

Китай, а потім падіння американських ринків потягли за собою вниз нафту Brent, яка опустилася до 43 доларів – шестирічного мінімуму.

Єдиною валютою, яка опинилася в плюсі ​​на тлі загального зниження, став євро. Він зміцнів щодо долара на 2,65% до $ 1,169 / € 1.

Читайте також:  Курс долара в Україні зміниться: експерти розповіли, коли валюта знову коштуватиме більше 40 гривень

Російський рубль продовжив падіння на зовнішньому негативі. О 17.00 долар коштував 71,12 рубля, а євро – 83 рублі.

Нагадаємо, падіння світових індексів, що тривало весь минулий тиждень, викликало різкий обвал на біржах Близького Сходу в неділю.

Шукайте деталі в групі Facebook