facebook

Після інциденту з гусьми у Росії встановлять правила знищення їжі

Митниця отримала право на знищення продуктів в кінці липня цього року.

1672486



Федеральна митна служба дійшла висновку, що її співробітникам необхідний порядок поведінки при знищенні продуктів харчування, що потрапили під ембарго. Про це повідомляє РБК.

ФМС отримала право знищувати продукти в кінці липня цього року, а вже на початку серпня співробітники різних відомств за розпорядженням президента Володимира Путіна розпочали спалювання і розтоптування їжі.

Ввезену в Росію сільгосппродукцію і продовольство зі США, Євросоюзу та інших країн, що приєдналися до санкцій щодо Росії через кризу на сході України, уряд дозволив знищувати будь-яким способом за умови проведення відеозапису і присутності свідків.

У результаті з шостого серпня чиновники проводили публічні акції знищення, в ході яких продукти тиснули тракторами, спалювали в спеціальних крематоріях і заливали відбілювачем “Білизна”. Тільки в перший день були знищені майже 300 тонн продовольства.

Так, раніше повідомлялося, що інспектор Россільгоспнагляду отримав догану за те, щоутилізував три тушки угорських гусей за допомогою трактора замість того, аби спалити їх.

Крім того, за розпорядженням “Росспоживнагляду” торгові мережі почали вилучати з продажу засоби для чищення і миття іноземних виробників, а російські текстильники запропонували Путіну спалювати одяг з Європи, ввезений контрабандою.

Читайте також:  Фаріон розмазала Кисельова в прямому ефірі, відповідаючи на провокаційне питання. ВІДЕО

Шукайте деталі в групі Facebook