facebook

Пентагон: Туреччина готова повністю приєднатися до коаліції проти “Ісламської держави”

Туреччина погодилася розширити співпрацю зі США у боротьбі проти “Ісламської держави”.

1672514



Туреччина готова повною мірою приєднатися до ударів коаліції по позиціях джихадистів з “Ісламської держави”, заявив у вівторок, 25 серпня, речник Пентагону Пітер Кук, йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті міністерства оборони США.

Домовленість з Туреччиною дозволить включати турецькі літаки до “розпоряджень щодо завдань авіації” – ATO (air tasking order – Ред.), а це гарантуватиме, що операції турецьких військових не перетинатимуться та не заважатимуть діям коаліції у боротьбі проти бойовиків “Ісламської держави”.

“США і Туреччина завершили роботу над технічними деталями для повного включення Туреччини в операції коаліції проти “Ісламської держави”, – зазначив Кук. За його словами, домовленість запрацює за кілька днів.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу підтвердив завершення переговорів про участь країни в коаліції, однак не став розкривати деталі, повідомляє агентство dpa з посиланням на місцеву інформагенцію Anadolu.

Речник міністерства оборони США також зазначив, що переговори щодо посилення контролю на кордоні між Туреччиною та Сирією тривають.

Минулого тижня міністр оборони США Ештон Картер закликав Анкару до посилення участі в боротьбі проти “Ісламської держави”.

Джерело: Українська служба DW

Читайте також:  У МЗС Туреччини розповіли, як в Україні може закінчитися війна: "Не варто втрачати надії"

Шукайте деталі в групі Facebook