facebook

У Німеччині згорів притулок для біженців

У пожежі ніхто не постраждав.

Поліція в Німеччині повідомила, що в ніч на вівторок згорів шкільний спортзал у місті Науен біля Берліна, де мали тимчасово розмістити шукачів притулку.

Поліція підозрює, що будівлю навмисне підпалили.

У пожежі ніхто не постраждав.

Канцлер Німеччина Ангела Меркель раніше засудила учасників насильства на вихідні поблизу притулку для біженців у східнонімецькому місті Гайденау біля Дрездена.

В сутичках з учасниками протестів було поранено десятки поліцейських.

Пані Меркель назвала поведінку ультраправих радикалів негідною і ганебною і пообіцяла в середу відвідати місто Гайденау.


 Пожежники не змогли врятувати приміщення спортзалу

Німеччина розраховує цього року надати притулок 800 тисяч біженців.

За словами кореспондентів, більшість німецьких громадян прихильно ставляться до шукачів притулку, однак галаслива меншість категорично проти.

Ганьба

Будівля спортзалу згоріла в ніч на вівторок. У цьому приміщенні мали тимчасово розмістити 130 людей, які просять притулку в Німеччині.

Поліція каже, що малоймовірно, аби пожежу спричинила технічна несправність, і розглядає як головну версію про підпал.

Дітмар Войдке, прем’єр-міністр землі Бранденбург, до якої входить Науен, пообіцяв у вівторок, що земельна влада не миритиметься з будь-якими проявами ксенофобії.

Він пригрозив притягти підпалювачів до відповідальності і сказав, що будь-які дії, спрямовані проти прохачів притулку, є ганебними і недостойними Німеччини.

У понеділок за загадкових обставин у місті Вайссах-ім-Таль біля Штутгарта згорів інший будинок, у якому планували розмістити притулок для біженців. Тамтешня поліція також розслідує можливість того, що притулок підпалили.

Дженні Гілл, кореспондент ВВС у Німеччині, каже, що більшість німців нажахані прийомом, який ультраправі влаштували шукачам притулку.

“Ласкаво просимо біженців!” – проголошує сьогодні перша шпальта газети Bild.

Читайте також:  Трагедія на Великдень: на Львівщині жахливою смертю загинула жінка (фото)

Цей заголовок, за словами нашого кореспондента, передає настрої більшості німецького суспільства.

Кількість таких нападів на притулки для біженців цього року зросла, хоча й залишається відносно низькою – біля 200 загалом.

Після насильства і демонстрацій на вихідні в місті Гайденау багато німців прагнуть відмежуватися від дій радикалів і наголошують, що мова йде про невелику меншість.

Політики і депутати парламенту з усіх партій одностайно засудили прояви ксенофобії.

Але в країні, яка досі болісно усвідомлює свою історію періоду Другої світової, сильне також почуття сорому, повідомляє Дженні Гілл. За словами президента Бундестагу Норберта Ламмерта, насильство проти біженців є великою ганьбою для Німеччини.

Блокада

 У сутичках на вихідні в місті Гайденау біля Дрездена поранено 31 поліцейського

На вихідні в новому центрі для шукачів притулку в Гайденау після двох ночей насильницьких протестів посилили заходи безпеки.

У ніч на суботу поліція застосувала сльозогінний і перцевий газ, щоб зняти блокаду притулку. Сотні радикально налаштованих ультраправих жбурляли в поліцейських пляшки і каміння, поранивши 31 правоохоронця.

Сутички спалахнули також у неділю, коли з альтернативною демонстрацією на захист біженців вийшли активісти лівих.

У понеділок центр у Гайденау відвідав віце-канцлер Зігмар Габріель.

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр пообіцяв покарати винуватців антиіммігрантського насильства “з усією суворістю закону”.

Джерело: ВВС Україна

Шукайте деталі в групі Facebook