facebook

США видали спікеру Радфеду РФ Матвієнко візу з обмеженнями

У МЗС Росії заявили, що подібні дії американської влади абсолютно неприйнятні.

1673002



Спікеру Ради Федерації Росії Валентині Матвієнко видали американську візу з обмеженнями. Про це йдеться в заяві МЗС щодо участі Матвієнко у Міжнародній конференції голів парламентів в Нью-Йорку.

“США видали спікеру Радфеду Матвієнко візу, але вона містить неприпустимі обмеження щодо перебування в Штатах. Тому візит делегації РФ став неможливим … Зокрема, візою не дозволяється брати участь у будь-яких зустрічах та інших заходах за лінією Міжпарламентського союзу”, – йдеться в заяві.

У МЗС РФ зазначили, що США, видавши Матвієнко усічену візу, порушують міжнародне право.

Як наголосили в російському зовнішньополітичному відомстві, подібні дії американської влади абсолютно неприйнятні.

“Вони є грубим порушенням загальноприйнятих норм міжнародного права, йдуть врозріз із зобов’язаннями держав, які приймають на своїй території багатосторонні форуми. Дії Вашингтона, що позиціонує себе як мало не головний захисник демократії і свободи слова в світі, фактично блокують можливість викласти підходи, що відрізняються від американських політичних настанов і пріоритетів”, – йдеться в заяві.

Тим часом у Раді Федерації запропонували як відповідь на зрив візиту делегації Радфеду до США розширити російський список санкцій за рахунок держсекретаря США Джона Керрі та його заступників, котрі безпосередньо прийняли рішення про видачу Матвієнко усіченого типу візи.

Матвієнко раніше отримала офіційне запрошення для участі у IV Всесвітній конференції голів парламентів країн-учасниць Міжпарламентського союзу (МПС), яка триватиме в Нью-Йорку з 31 серпня по 2 вересня. Цьому заходу передуватиме десята зустріч жінок-голів парламентів, яка відбудеться 29-30 серпня.

Торік США внесли Матвієнко до списку санкцій, що передбачає заборону на в’їзд на територію країни і блокування активів та власності. Аналогічні заходи прийняті з боку уряду Канади. Матвієнко також включена в санкційні списки Європейського союзу, Швейцарії та Австралії.

Читайте також:  Невідомий розстріляв маленьких дітей: На подвір’ї знайшли чотири трупа

Шукайте деталі в групі Facebook