facebook

Убивця журналістів у США розповів про мотиви злочину

Вбивця заявив, що сам нібито постраждав від расової дискримінації, сексуальних домагань і знущань на роботі.

1672983



Вбивця двох журналістів телеканалу WDBJ7 в штаті Вірджинія, їхній колишній колега Вестер Лі Фленаган, відправив до редакції ABC News факсимільне послання, де виклав мотиви свого вчинку.

Після розстрілу журналістів до редакції прийшов факс, підписаний “Брайс Вільямс”. Саме цей псевдонім використовував Фленаган, коли працював у WDBJ7.

Автор послання заявив, що його вчинок став відповіддю на розстріл парафіян церкви для чорних в Чарлстоні. 17 червня 21-річний білий расист Діланн Руф увійшов до храму і відкрив вогонь. В результаті загинули шість жінок і троє чоловіків.

Крім того, автор послання висловив захоплення південнокорейським студентом Чо Син Хі, який застрелив у квітні 2007 року 32 студентів у Вірджинському політехнічному інституті, та підлітками, які в 1999 році вбили 13 осіб в школі Колумбайн.

Також Фленаган скаржився на расову дискримінацію, сексуальні домагання, цькування на роботі, на нападки з боку темношкірих чоловіків і білих жінок. На його думку, над ним знущалися за те, що він гей і темношкірий.

“Протягом деякого часу я був пороховою бочкою … готовою вибухнути”, – наводить ABC News цитату з факсу.

Кар’єра Фленагана протягом останніх років складалася невдало. Зокрема, після звільнення з флоридського телеканалу WTWC він подав позов, де стверджував, що його ображали на расовому ґрунті.

У Білому домі мають намір домогтися посилення законів про використання зброї

Нагадаємо, в середу двоє журналістів – 24-річна репортер Елісон Паркер і 27-річний оператор Адам Ворд, кортрі працювали на телестанції WDBJ7 (штат Вірджинія, США), були вбиті прямо під час роботи в прямому ефірі.

Читайте також:  Подія, на яку чекали 6 років! США починають вливати в Україну мільярди, отримавши впевненість в Зеленському

Місцева поліція з’ясувала, що журналістів застрелив 41-річний колишній співробітник цього телеканалу. Сам вбивця помер від ран, отриманих при спробі накласти на себе руки.

За матеріалами: Lenta.ru

Шукайте деталі в групі Facebook